Η δολοφονία του γίνεται μέρος της νέας ρουτίνας του Χοσέ: να φροντίζει το μωρό, να φτιάχνει το σπίτι, να προσπαθεί να σώσει τη σχέση με τη γυναίκα του και …να σκοτώνει το γείτονά του -πάντα υπό την μελωδία του “Petite Fleur” του Σίντνεϊ Μπέσετ.

Στην πραγματικότητα ξεκινά μια νέα θεραπεία: κάθε Πέμπτη πίνει, χορεύει και το παίζει δολοφόνος: η νέα συνταγή για την ευτυχία!

Στη νέα του ταινία, την πρώτη που γυρίζει στη Γαλλία, ο Αργεντίνος Σαντιάγκο Μίτρε (που στο Argentina 1985 είχε διηγηθεί την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της Αργεντίνικης δικτατορίας), μεταχειρίζεται ως όχημα το είδος της μαύρης κωμωδίας για να μιλήσει για έναν ύπουλο εχθρό: τη ρουτίνα. 

Βασισμένος στο μυθιστόρημα  Petite fleur (jamais ne meurt -ποτέ δεν πεθαίνει) του αργεντίνου Iosi Havilio, μας παραδίδει μια ταινία με χιούμορ, μακάβρια ποίηση, ωραία μουσική (ακούγεται μέχρι και το  « Capri, c’est fini ») και ήρωα έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει το ίδιο θύμα, ξανά και ξανά, με ευφάνταστους τρόπους που θυμίζουν καρτούν.

Πέρα όμως από τα στοιχεία φαντασίας και την τρέλα της,  μας παραδίδει και μια ταινία για τις σχέσεις: όπως λέει ο ίδιος πρόκειται για «μια κλασική ιστορία χωρισμού και επανασύνδεσης, αυτό που συχνά ονομάζουμε “κωμωδία του ξαναπαντρέματος!».

 

 

Έτος: 2022
Διάρκεια: 98
AKA: Petite Fleur
Χρώμα: Έγχρωμο
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Έντλερ, Βιμάλα Πονς, Μελβίλ Πουπό, Σερζί Λοπέζ, Φρανσουάζ Λεμπρίν
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Γλώσσα: Γαλλικά
Βραβεία:

 

  • Επίσημη επιλογή, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, 2023
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών, 2022
  • Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Μπουένος Άιρες, 2022
  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου, 2022
  • Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αμβούργου, 2022
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι, 2023

 

Διανομή: Weird Wave