Κεντρική/STORES/NEA/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΟΚ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΟΚ

 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΟΚ

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΟΚ

  Αναδημοσιεύουμε την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ανδρέα Κονταράκη διευθύνοντος συμβούλου της αλυσίδας καταστημάτων The Videorama, που παραχωρήθηκε στο περιοδικό DVD HOME THEATRE και θα προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις.


  Ερώτηση
  Ποίες υπηρεσίες προσφέρετε στον πελάτη;
  Απάντηση
  Ικανοποιούμε την ανάγκη του, να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ στο σπίτι του, μόνος του ή με δικά του πρόσωπα, με ταινία που επέλεξε μόνος του.

  Ερώτηση
  Έχετε σε επαρκή αριθμό τις δυνατές νέες κυκλοφορίες;
  Απάντηση
  Σας θυμίζω ότι είμαστε η πρώτη αλυσίδα, που εφάρμοσε τα πολλαπλά γνήσια αντίτυπα, για την γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Ακόμα και αν υπάρξει ταινία-έκπληξη σε ζήτηση, θα το διαπιστώσουμε αμέσως και θα διορθώσουμε τον αριθμό των αντιτύπων.

  Ερώτηση
  Τα μουσικά DVD τείνουν να γίνουν το νέο Trend. Έχετε επαρκείς μουσικούς τίτλους;
  Απάντηση
  Δεν συμφωνώ με την διαπίστωσή σας. Ίσως μπερδεύετε στοιχεία shell με στοιχεία rental. Παρόλα αυτά, έχουμε πλούσια συλλογή.

  Ερώτηση
  Πουλάτε εξοπλισμό Home Theater από το κατάστημα σας Ναι ..... Όχι..... και γιατί
  Απάντηση
  Όχι συστηματικά. Όταν δίνεις κάτι φτηνό, μπορεί να είναι για μια πρώτη τοποθέτηση στο σπίτι (π.χ. ένα μηχάνημα DVD). Στη συνέχεια αυτό το σπίτι θα ζητήσει ένα καλό μηχάνημα και θα πάει σε εξειδικευμένο κατάστημα.

  Ερώτηση
  Σε τι πιστεύετε ότι διαφέρετε εσείς από τον ανταγωνισμό;
  Απάντηση
  Έχουμε σαν μήνυμα ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ. Πέρα όμως από την πίο πλούσια ταινιοθήκη στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι 20 ολόκληρα χρόνια, ξεχωρίζουμε στην συνέπεια και την έντιμη συναλλαγή με τον πελάτη μας, βοηθώντας με την πρακτική μας, όπως και με τις επενδύσεις μας, σε δύσκολους καιρούς, να αναβαθμιστεί η οικιακή ψυχαγωγία στην Ελλάδα.

  Ερώτηση
  Η τιμή ενοικίασης από 1.02 ευρώ (350 δρχ ) έφτασε στα 1.80 ευρώ γιατί;
  Απάντηση
  Δείτε την σχέση κινηματογράφου-βίντεο και θα συμφωνήσετε ότι το βίντεο είναι φτηνό. Για αυτό και είναι προϊόν λαϊκής κατανάλωσης. Από την εποχή που νοικιάζαμε 500 δρχ. στο VIDEORAMA έχουμε τιμή 1,5 ευρώ, δηλαδή 511 δρχ. Η ερώτησή σας, αφορά κάποιους νέους που νοικιάζουν 613 ή και 681 δρχ. δηλαδή 102 και …170 δρχ παραπάνω από το VIDEORAMA.

  Ερώτηση
  Διαχωρίζεται η αγορά των Sell Through από αυτή των ενοικιάσεων. Ποίας αγοράς η δυναμική είναι ισχυρότερη και κατά την γνώμη σας γιατί συμβαίνει αυτό;
  Απάντηση
  Όποιος μπορεί να αντέξει τους χιλιάδες τίτλους στοκ στην δισκογραφία ή στον κινηματογράφο, ας μπει στην διαδικασία του Sell. Επειδή υπάρχουν πωλήσεις σε δυο-τρεις τίτλους το χρόνο, δεν σημαίνει ότι ο Έλληνας έγινε συλλέκτης. Στην Σκανδιναβία, με μισθούς άνω των 3.500,00 ευρώ τον μήνα αγοράζουν DVD με 8 ευρώ και στο τελευταίο βενζινάδικο. Παράλληλα νυχτώνει από τις 2 το μεσημέρι και το χιόνι περνάει το ένα μέτρο. Εκεί λοιπόν βλέπεις τον μικρό αριθμό, αλλά κυρίως την μιζέρια των καταστημάτων rental.

  Ερώτηση
  Γιατί όχι στην ενιαία πολιτική στις τιμές ενοικίασης;
  Απάντηση
  Γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Νόμο. Στην Ελλάδα ένας κλάδος και μάλιστα παροχής υπηρεσιών, μπορεί να βάλει μόνο ανώτερη τιμή και όχι κατώτερη. Εξ άλλου κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί την περίοδο 1991-1997, που το δίκτυο ήταν μικρό και προβληματικό και φυσικά μόνο αν οι προμηθευτές ήθελαν να κινηθούν με ένα τέτοιο σκεπτικό, δηλαδή να ελέγξουν απόλυτα το προϊόν, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στον τελικό καταναλωτή (κάτι σαν πρατήρια υγραερίου, βενζινάδικα κτλ.). Σας θυμίζω, πάντως ότι η σημερινή κατάσταση στις τιμές αλλά και γενικότερα ο ανταγωνισμός, ευνοεί τον πελάτη μας. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε άλλη κίνηση, θα παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς η οικιακή ψυχαγωγία μπαίνει κατά διαστήματα στο καλάθι που διαμορφώνει τον επίσημο τιμάριθμο στην χώρα μας. Όλα τα υπόλοιπα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, για να μην πω, ότι είναι λαϊκισμός, από κάποιους νεόκοπους δήθεν συνδικαλιστές. Το δήθεν δεν το λέω με κακία. Απλώς επισημαίνω την άγνοιά τους, ακόμα και για τους Νόμους. Και στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η άγνοια του Νόμου.

  Ερώτηση
  Τον τελευταίο χρόνο όπου η διείσδυση DVD Players στα ελληνικά νοικοκυριά είναι αυξημένη πόσο (%) έχετε αυξήσει το τζίρο σας;
  Απάντηση
  Τι εννοείτε αύξηση του τζίρου; Η ερώτηση μπορεί να γίνει για τα καταστήματα που λειτουργούν έως 3 χρόνια. Εμείς έχουμε καταστήματα 12, 15 και 20 ετών. Είναι δυνατόν σε περιοχή που είχε 1 VIDEORAMA και τώρα έχει 11 video clubs, να έχουμε αύξηση του τζίρου; Αν στην περιοχή είχαμε 10 αντίτυπα από μια ταινία τώρα έχουμε 110 αντίτυπα. Μήπως δεκαπλασιάστηκε ο πληθυσμός π.χ. στα Πατήσια και δεν το γνωρίζουμε; Απλώς, είχαμε αναλύσει τις επερχόμενες εξελίξεις, βάλαμε στόχο να κρατήσουμε πάνω από το 50% της τοπικής αγοράς και το πετύχαμε με σχετική άνεση, καθώς διατηρήσαμε σταθερές τιμές για 4 ολόκληρα χρόνια, αλλά κυρίως επειδή οι πελάτες μας, εκτίμησαν την συνέπεια και την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Μπορώ να πω με ευχαρίστηση, ότι είδαν το καινούριο, μας σύγκριναν, κατάλαβαν τι προσφέραμε τόσα χρόνια και έγιναν ακόμα πιο συνειδητά μέλη στο VIDEORAMA. Εξ άλλου, η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης του πελάτη μας, είναι με δικές μας μεθόδους. Όλη η αγορά έχει καταλάβει ότι υπάρχει κωδικοποιημένη γνώση πίσω από τον πάγκο, εκτός κάποιων νέων εταιριών, που νομίζουν ότι είμαστε όλοι ινδιάνοι και τους περιμέναμε από τον κινηματογράφο να μπουν στο βίντεο, να εισπράξουν τις δικές μας προσπάθειες ανοικοδόμησης και να μας πετάξουν χάντρες με προοπτική.

  Ερώτηση
  Η συνεργασία σας με τις εταιρείες διανομής είναι αγαστή; Ναι..... Όχι..... και γιατί;
  Απάντηση
  Από την προηγούμενη φράση μου, έχω ήδη μπει στην απάντησή, αυτής της ερώτησης. Μια επιχείρηση που είναι ηγέτης 20 χρόνια, δεν έχει αδιέξοδα. Απλώς κάποιοι προμηθευτές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν σε DVD αυτά που έχουμε πετάξει σε VHS πριν 15 χρόνια και προσπαθούν να τα πουλήσουν σε καινούριους επιχειρηματίες, που διαβάζουν ότι παίζει ο Νίκολας Κέητζ ή ο Ντι Κάπριο, αλλά δεν ξέρουν ότι στην συγκεκριμένη ταινία ήταν 12 ετών παιδάκια. Το VIDEORAMA δεν δέχεται να νοικιάσει στους πελάτες του ταινία, που το εξώφυλλο να μην ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο. Για εμάς είναι θέμα αρχής. Για κάποιες εταιρίες, δεν είναι. Έτσι οι εταιρίες αφιερώνουν χρόνο σε νέες επιχειρήσεις προκειμένου να πετύχουν αρχικές τοποθετήσεις, με κακής ποιότητας εμπόρευμα. Κάποιοι επίσης έχουν βαρεθεί της φάτσες μας, λες κι εμείς δεν έχουμε βαρεθεί τις δικές τους. Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται επί 20 συνεχόμενα χρόνια και αυξάνονται κάθε φορά που μεγαλώνει το πελατολόγιο με νέες επιχειρήσεις. Πουλάνε παράνομα πακέτα, ζητάνε πακέτο ανά κατάστημα, γράφουν κρυφούς κωδικούς για να ελέγχουν τα καταστήματα, πωλητές γίνονται «φίλοι» με νέους πελάτες για να βλέπουν τα κομπιούτερ τους και να μαζεύουν πληροφορίες, γίνεται επιλογή και λογοκρισία των στοιχείων που φτάνουν στα γραφεία των εταιριών, όποιος έχει προτάσεις δεν ξέρει από «marketing» και είναι ξεπερασμένος και άλλα αστεία πράγματα, του στυλ τι δουλειά έχει ο Σαββόπουλος με την Βίσση, την ίδια στιγμή που απαιτεί παράνομα και καταχρηστικά να σου πουλήσει το προϊόν , που είναι μόνο για sell, ώστε σαν video club που είσαι, να το νοικιάζεις και να είσαι παράνομος κι από πάνω και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας, κυρίως από ανθρώπους –πωλητές –στελέχη, που αφού κατέστρεψαν την δισκογραφία, τους μάζεψαν στο βίντεο (εξαιρώ τον κ. Κουντούρη, επειδή προϋπήρχε στην FOX). Όμως το εμπόριο σε όλους τους κλάδους κάνει κύκλους. Οι προηγούμενοι που κατέστρεψαν το βίντεο ευτυχώς τώρα πουλάνε παπούτσια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Κάποιοι άλλοι, βρικολάκιασαν.

  Ερώτηση
  Πως βλέπετε την υπερπληθώρα DVD ταινιών ως δώρο στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο; Έχετε χάσει η έχετε κερδίσει από αυτό; Μήπως φταίτε και εσείς γι’αυτό;
  Απάντηση
  Να κάνω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις. Πως είναι δυνατόν να έχουμε κερδίσει; DVD που τα αγοράσαμε με 30,00 ευρώ και τα δίνουν δωρεάν; Μήπως φταίμε εμείς; Σε τι να φταίμε; Που δεν έχουμε περίπτερα και ψιλικατζίδικα; Αυτός ο εκφυλισμός του προϊόντος, έρχεται από τα καταστήματα; Τι είναι αυτά που λέτε; Έτσι σας βάζουν να λέτε οι εταιρίες που σας ελέγχουν με τις ταινίες που σας δίνουν και με τις διαφημίσεις τους; Γνωρίζεται πόσες ταινίες στις εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν βγει χωρίς δικαιώματα; Δηλαδή ΠΑΡΑΝΟΜΑ; Και επειδή συστηματικά τα νοικιάζουν κάποια νέα μικρομάγαζα, νομίζετε ότι έχετε άλλοθι; Η ίδια κατάσταση δεν υπήρχε, όταν έβαζαν VHS στις εφημερίδες με 800 δρχ. και εμείς τις αγοράζαμε με 19.000 δρχ ; Νομίζετε τελικά ότι η πειρατεία, έρχεται με παρθενογέννηση.

  Ερώτηση
  Πόσο σας έχει επηρεάσει η πειρατεία, και πως την αντιμετωπίζετε;
  Απάντηση
  Το VIDEORAMA είχε αντιπειρατική συνείδηση όταν στην δεκαετία του ’80, υπήρχε ποσοστό πειρατείας 90%. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι ακόμα δεν έχετε δει τίποτε. Αυτό όμως που μας επηρεάζει αρνητικά στο VIDEORAMA, είναι η υποκρισία κάποιων εμπλεκομένων, που αφού προσπερνούν όλα τα πορνεία της Τρούμπας, σταματούν και ελέγχουν την Αγνή του Λιμανιού.

  Ερώτηση
  Η διαφήμιση και η συνεργασία σας με κάποιο περιοδικό θα βοηθήσει την κατάσταση, Ναι..... Όχι...... και γιατί;
  Απάντηση
  Όχι. Ξεχνάτε ότι μιλάτε με μια επιχείρηση που νοικιάζει. Άρα περιοδικά που πωλούνται στο Σούνιο, δεν απευθύνονται σε εν δυνάμει πελάτες μας. Φυσικά θα βοηθούσε στην ενίσχυση ενός brand name. Όλη η υπόθεση είναι η σχέση κόστους και αποτελέσματος και αυτή είναι υπέρ του κόστους.

  Ερώτηση
  Ποια από τις τελευταίες ταινίες θα αγοράζατε για την προσωπική σας ταινιοθήκη;
  Απάντηση
  Για διαχρονική αξία και επαναληπτική προβολή, θα αγόραζα το KILL BILL.

  Ερώτηση
  Ποιο το πιο περίεργο πράγμα που σας έχουν ζητήσει;
  Απάντηση
  Να γίνω «υπάλληλος» νέας αλυσίδας video club, γιατί έχει «δυναμική» και θα με έκλεινε σε λίγες μέρες. Για να καταλάβετε πόσους ινδιάνους έχουν για πελάτες οι εταιρίες.

καταστήματα

η εταιρία μας

Το VIDEORAMA ιδρύθηκε το 1984. Όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοπόροι στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, καθιερώσαμε μια σειρά από καινοτομίες.

Οι σύγχρονες και λειτουργικές διαρρυθμίσεις και η ταξινόμηση των ταινιών αποτελούν εγγύηση για την γρήγορη ενημέρωση, ανεύρεση και εξυπηρέτηση των φίλων του βίντεο.

Σήμερα λειτουργούν 18 καταστήματα VIDEORAMA, σε άνετους χώρους από 150 έως 750 τμ. Φτιάξτε τώρα το δικό σας VIDEORAMA.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9410225

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ