Μία επιθεωρήτρια της Αστυνομίας στο Παρίσι, αστυνομικός με μεγάλη ηθική ακεραιότητα,  ρομαντική εκ φύσεως και συγγραφέας στον ελεύθερο χρόνο της, ζει, φαινομενικά ήσυχα, με τον σύζυγό της, μετά τον θάνατό της αδερφής της.  Όταν όμως, αίφνης, ανακαλύπτει την διπλή ζωή του άντρα της μεταστρέφεται και, ανίκανη να διαχειριστεί το σοκ, οδηγείται σε μέχρι πρότινος αδιανόητες για εκείνη πράξεις. Αστυνομικό (και ερωτικό) θρίλερ, με καταιγιστική δράση, κορυφωτικό τέλος και μεγάλο ατού την ερμηνεία της δημοφιλούς γαλλίδας σταρ Σοφί Μαρσό η οποία γεμίζει το πλάνο με την παρουσία της.

«Από παλιά ήθελα να γυρίσω μια ταινία με έναν χαρακτήρα που η συμπεριφορά του αρχικά θα ήταν ευθύγραμμη, αλλά ένα σημείο καμπής στη ζωή του θα άλλαζε τα πάντα και στο τέλος θα αναζητούσε την εσωτερική αλήθεια του –κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα αρχή», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Με ενδιέφερε να δείξω πόσο εύκολο είναι να είσαι καλός και ηθικός και την επόμενη στιγμή να γίνεις ικανός για το χειρότερο…».

Στην ταινία η ηρωίδα δεν καλείται απλώς να εκδικηθεί για μια προσωπική προδοσία, αλλά για μία αδιανόητη πράξη που ξεπερνά την απλή απιστία. «Υπ’ αυτήν την έννοια η Μαρσό ενσαρκώνει μια τραγική ηρωίδα που καλείται να αναλάβει μια αποστολή που υπερβαίνει ακόμα και τον ρόλο της ως αστυνομικού».

Στην ταινία η πραγματικότητα μπλέκεται με τον εφιάλτη, ενώ ο Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ  θίγει μέσω της ιστορίας ενός δεύτερου ζευγαριού και το ζήτημα της κακοποίησης στο γάμο. Στο πλευρό της Σοφί Μαρσό συναντάμε τη ρουμάνα Κριστίνα Φλουτούρ, βραβευμένη στις Κάνες για την ταινία του Κρίστιαν Μουντζίου Πίσω από τους Λόφους.

Η 56χρονη Σοφί Μαρσό, έγινε γνωστή στη Γαλλία αφού πρωταγωνίστησε στην εφηβική ρομαντική κωμωδία Το πρώτο μου πάρτυ (La Boum) στα 13 της χρόνια και συνέχισε να γοητεύει το διεθνές κοινό στο Braveheart και ως κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία  Ο κόσμος δεν είναι αρκετός. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες του επί χρόνια συντρόφου της Αντρέι Ζουλάφσκι (όπως Η Δημόσια Γυναίκα) και θεωρείται η απόλυτη ενσάρκωση της γαλλικής ομορφιάς.

 

 

Έτος: 2022
Διάρκεια: 96
AKA: Une femme de notre temps (ΑΚΑ A Woman)
Χρώμα: Έγχρωμο
Είδος: Κοινωνικό
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ
Πρωταγωνιστούν: Σοφί Μαρσό, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, Κριστίνα Φλουτούρ, Ελοϊζ Μπουσκέ
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Γλώσσα: Γαλλικά
Βραβεία: Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Διανομή: Weird Wave