ΜΙΚΡΗ ΜΑΜΑ

Ένας ύμνος στην φαντασία και στην παιδική φιλία που γεφυρώνει τις γενιές

Μια υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια!

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2021


Η γαλλίδα δημιουργός, αγαπημένη των κριτικών και των μεγαλύτερων φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει με ηρωίδα ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που, σε μια κρίσιμη οικογενειακή καμπή, κάνει την πιο απρόσμενη γνωριμία... Η ταινία αποθεώθηκε από την κριτική εδραιώνοντας τη φήμη της Σελίν Σιαμά ως μία από τις σημαντικότερες auteur των καιρών μας.


Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της . Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο . Το όνομά της είναι Μαριόν...


Δυο χρόνια μετά την ταινία της Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται (Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών), η σπουδαία Γαλλίδα δημιουργός Σελίν Σιαμά επιστρέφει με μία υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια, και μας ταξιδεύει στην δική της παιδική ηλικία, με ένα ύμνο στην φαντασία και στην παιδική φιλία, με θέμα την αγάπη και τις πληγές που επουλώνονται.


Από το Αγοροκόριτσο (Tomboy) μέχρι τα Κορίτσια (Girlhood), η Σελίν Σιαμά ανέκαθεν έδειχνε μια ευαισθησία απέναντι στην παιδική ηλικία, εστιάζοντας μάλιστα σε ιστορίες όπου μικρά παιδιά ετοιμάζονται για το «μεγάλο» βήμα προς την ενηλικίωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ONLINE ΕΔΩ:

 

 

«Στη λίστα με τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών για παιδιά όλων των ηλικιών. Είτε είσαι 6 είτε 60, αυτό το εκπληκτικά διορατικό και σπαραξικάρδια ελπιδοφόρο κινηματογραφικό ποίημα θα διαπεράσει την καρδιά σου, θα σου διευρύνει το μυαλό και θα ευφράνει την ψυχή σου».
The Guardian (*****)

«H Σελίν Σιαμά ποτέ δεν μιλά για την παιδική ηλικία σαν μεγάλη, όπως συνηθίζουν οι ενήλικες από μια ηλικία και μετά, αλλοιώνοντας την παιδικότητα σε κάτι που δεν είναι. Αντίθετα κατεβαίνει στο ύψος των παιδιών και τα αφήνει να είναι αυτά που είναι. Η «Μικρή Μαμά» είναι ένα μικρό θαύμα που σε κάνει να νοιώθεις 8 ξανά... Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πώς μπορεί κάτι τόσο «μικρό», απλό και ταπεινό να σε αγγίξει τόσο...»
Cineuropa

«Οι γονείς συνηθίζουν να βλέπουν στα παιδιά τους την αντανάκλαση των παιδιών που κάποτε οι ίδιοι υπήρξαν. Όμως τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, παρά μόνο με τη βοήθεια μιας μικρής μαγείας! Αυτό ακριβώς πετυχαίνει η Μικρή μαμά: μας αποκαλύπτει το ξόρκι που κάνει εφικτή αυτήν την συνάντηση ...».
Variety

«Η πρώτη ταινία της Σελίν Σιαμά μετά Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται είναι ένα εμπνευσμένο από τον Μιγιαζάκι ταξίδι στο χρόνο, διάρκειας 72 λεπτών, για ένα κορίτσι που κάνε παρέα με την ίδια του τη μαμά. Μικρό και χαμηλότονο αλλά τέλειο με τον τρόπο του»
Indiewire

«Η Σελίν Σιαμά τα κατάφερε και πάλι με τη Μικρή Μαμά –ένα ντελικάτο, συμπονετικό, μαγικό φιλμ που παίζει με κάποια από τα αγαπημένα μου κινηματογραφικά είδη και θα μείνει μέσα μου για πολύ καιρό».
BΒC News

«Λάτρεψα το νέο φιλμ της Σιαμά , μια πανέμορφη ωδή στην παδική ηλικία, τις μητέρες και τις κόρες και τον αποχαιρετισμό. Αυτά τα δύο κορίτσια –ουάου!»
Heyuguys

«Η πέμπτη ταινία της Σελίν Σιαμά είναι τέλεια –όπως και οι προηγούμενες. Αυτό είναι ακόμα ένα εκπληκτικό και διορατικό φιλμ, ιδωμένο υπό ένα γυναικείο πρίσμα αλλά γυρισμένο με μια σοφία που αγκαλιάζει τους πάντες. Η προσέγγισή της είναι μαγική και μυστηριώδης».
The Arts Desk (*****)

«H Mικρή μαμά είναι φτιαγμένη από όνειρα. Αυτή η γυναίκα φλέγεται, δίνοντάς μας πεντάστερες ταινίες τη μία μετά την άλλη. Η ταινία της είναι εύθραυστη, τρυφερή, γεμάτη αίσθημα»
Cineroom (*****)

«Η Μικρή μαμά συμπυκνώνει μέσα σε 72 λεπτά μια ασύλληπτη ποσότητα συναισθημάτων.»
Next Best Picture

Έτος: 2021
Διάρκεια: 72
AKA: Petite Maman
Χρώμα: Έγχρωμο
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Γλώσσα: Γαλλικά
Βραβεία: Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2021
Διανομή: Weird Wave